Mobiliteitsmanagement

Meer grip op bereikbaarheid

De bereikbaarheid in de Randstad neemt, door toenemend autogebruik met daardoor dichtslibben wegen, alsmaar af. Grote infrastructurele ingrepen kunnen niet voorkomen dat we dagelijks in de file staan en dat werkgevers en het milieu daar schade van ondervinden. Mobiliteitsmanagement is een manier die ervoor kan zorgen dat bereikbaarheid van een bedrijf verbeterd word. Kort gezegd is mobiliteitsmanagement een dienst waarbij een bereikbaarheidsregisseur/mobiliteitsmanager onderzoek doet naar de optimale vorm van slim reizen en slim werken voor een onderneming. Met als doel onnodig autogebruik terug te dringen en werknemers, leveranciers, klanten kostenefficiënte alternatieven aan te reiken zoals openbaar vervoer, de fiets of scooter, gedeeld autogebruik of op maat gemaakte combinaties daarvan. Het beleid, beschreven in het mobiliteitsplan, dient dan nog wel te worden geïmplementeerd.  Een bereikbaarheidsregisseur/heeft vaak de rol voor werkgevers, die met lokale overheden én leveranciers van mobiliteitsproducten communiceert om een succesvolle implementatie te realiseren. Eenmaal een plan geïmplementeerd dan heeft daar iedereen voordeel aan: het bedrijf, het bedrijventerrein, werknemers, klanten, toeleveranciers en last but not least de Nederlandse samenleving in termen van bereikbaarheid, economische vooruitgang, duurzaamheid en milieu.Wilt u een vrijblijvende afspraak met een bereikbaarheidsregisseur/mobiliteitsmanager? Kijk voor de complete informatie op www.mobiliteitopmaat.nl of op www.mkbbereikbaar.nl.

Onderstaande initiatieven zijn mogelijk gemaakt door overheidssubsidies, deze subsidieregeling loopt tot en met 1 December 2011. Waarschijnlijk komt er in 2012 een vergelijkbare regeling.
Maak parkeren klantvriendelijker

Gratis mobiliteitsscan!

Via de MKB Voucher Mobiliteitsmanagement, t.w.v. € 1.500,-, kunt u een mobiliteitsscan laten uitvoeren door één van de adviseurs van MKB Bereikbaar. Op basis van de scan wordt een rapport opgesteld, inclusief aanbevelingen, adviezen voor het opstellen van een mobiliteitsplan, te nemen maatregelen, kostenbesparingen en een beter bereikbaarheid. De investering in tijd door de onderneming zelf bedraagt 1 á 2 dagdelen.
Stuur de informatieaanvraag voor de MKB Voucher Mobiliteitsmanagement vandaag nog in.

Mobiliteitsplan

Als de mobiliteitsscan daartoe aanleiding geeft, is het mogelijk gebruik te maken van de ‘grote’  voucher, waarbij een mobiliteitsplan wordt opgesteld en geïmplementeerd. De voucher vergoedt tweederde van de kosten, tot een maximum van € 4.500,-. 
Voordelen van de scan/mobiliteitsplan:
• Betere locatiebereikbaarheid
• Inzicht in kosten/kosten besparen
• Maximaal profiteren van fiscale regelingen
• Aantrekkelijker personeelsbeleid
• Duurzaam ondernemen
Stuur de informatieaanvraag voor de MKB Voucher Mobiliteitsmanagement vandaag nog in of neem contact op met de parkmanager.  

 

Algemeen » Mobiliteit » Mobiliteitsmanagement