Energiezuinig wagenpark

Energiezuinige auto's

Steeds vaker maken organisaties en werknemers de keuze voor energiezuinige auto’s als de Toyota Prius en Honda Hybride of auto’s in de energieklassen A en B. Terecht, een duurzaam, ‘groen’ wagenparkbeheer past in een duurzaam ondernemingsbeleid en bespaart - mede door fiscale voordelen en minder brandstof kosten - kosten.

Elektrische auto's

Tegenwoordig zijn er vele bekende autofabrikanten die elektrische auto`s aanbieden die uitstekend zijn te gebruiken voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Voor een overzicht kunt u kijken op: http://www.elektrischeauto.nl/modellen/

Gebruik de MIA/Vamil fiscale regeling

Denkt u aan een elektrische auto? Bespaar door de fiscale regeling MIa/Vamil te gebruiken. Denk niet 'MIA/Vamil, daar kan ik alleen bij winst gebruik van maken'. In dit filmpje ziet u dat u het weleens mis kan hebben! Link door naar het filmpje». Meer informatie over MIA/Vamil: www.agentschapnl.nl/miavamil

Voordelen

 • Past in duurzaam beleid. Groen ondernemen is goed voor het milieu: minder CO2-uitstoot door energiezuinige motoren en geen CO2-uitstoot wanneer u een elektrische auto combineert met alternatieve energieopwekking. U toont zich maatschappelijk betrokken wat uw imago als werkgever ten goede komt.
 • Geen BPM U betaalt tot 2018 geen BPM voor de aanschaf van een elektrische auto.
 • Geen fiscale bijtelling U betaalt tot 2014 geen bijtelling voor uw elektrische auto, als u deze least of zakelijk koopt.
 • Geen wegenbelasting U betaalt geen motorrijtuigbelasting/wegenbelasting.
 • Brandstofverbruik Grote besparing mogelijk op brandstofverbruik. I.c.m. zonne-energie of windenergie is brandstofverbruik 100% schoon!
 • CO2 vrij Geen schadelijke uitstoot van CO2
 • 10.000 oplaadpunten De komende jaren bouwen de samenwerkende netbeheerders 10.000 oplaadpunten in Nederland.
 • Supermoderne auto`s De elektrische auto`s die in ontwikkeling zijn, zijn stuk voor stuk prachtige wagens.
 • Geen lawaai Elektrische auto`s hebben geen lawaaierige motoren, zoals diesel- en benzineauto`s.
 • Thuis opladen Elektrische auto`s worden geleverd met speciale oplaadkabels zodat de auto`s thuis kunnen worden opgeladen.
 • Pionier! Koopt u binnenkort een elektrische auto, dan bent u een pionier, een vooruitstrevend persoon.

Stimuleringsmaatregel

U kunt als werkgever voor parkeerplaatsen reserveren voor elektrische auto`s met oplaadpunten. Zodat de elektrische auto tijdens kantooruren opgeladen kunnen worden. De werkgever kan dan gratis stroom verstrekken om de auto`s op te laden, dit scheelt een werknemer gigantisch veel brandstofkosten. En kan dan de hogere investering veelal gemakkelijker terugverdienen op de fiscale en brandstofkosten.

alternatieve tekst alternatieve tekst alternatieve tekst
 

Algemeen » Mobiliteit » Energiezuinig wagenpark